Enakovrednost

Moški bodo mogoče zavijali z očmi in si mislili le kako se še vedno ne čutite enakovredno, ob vsem tem…. Pa si drage moje dame, iskreno priznajmo, vsaka pri sebi? Se čutite enakovredne?

Ko delam angelske zapise za Ženske se večkrat nekako spotaknem ob enakovrednost. In ne me razumeti narobe, ne podpiram feminizem, ne krivim moških, zgodovine, prednikov in ves ta lari fari od sistema. Niti slučajno ne, samo navajam dejstva, ki govorijo sama zase. Na žalost se še vedno ne čutimo enakovredne. Saj nam vi, dragi moški, stalno kažete pot do tja, do enakovrednosti, a mi se, tudi zaradi “določene cone udobja”, tja ne odpravimo.

Kajti, ženska se mora za svojo enakovrednost boriti pri sebi, sama s seboj, s celo kopico ženskih prednic, ki so nosile občutek manjvrednosti, z mamami,…ne borimo se z vami, dragi Moški ali proti vam, borimo se z občutkom in prepričanjem, ki ga nosimo v sebi, da smo kljub vsemu še vedno manj vredne kot vi.

Da manj služimo in si manj zaslužimo!

Da smo manj sposobne in praktične, tehnične…

Da smo manj intelektualne, pametne, radovedne, razgledane,…

Pa vse to že zdavnaj ni več res….me pa še vedno v sebi gojimo ta občutek.

In veste kaj, moje drage dame, ko vas partner želi podrediti je to samo zato, ker želi da dojamete, da v sebi nosite ta občutek. Za nič drugega ne gre. Saj pameten in zdrav moški ob sebi vendar potrebuje odločno in samozavestno žensko, žensko, ki se čuti na njegovi ravni, žensko, ki je močna in svobodna, tisto, ki mu zna pokazati kaj pomeni biti Ženska in kaj vse lahko da svojemu Moškemu. 

Vedno se učimo v odnosih. To so najtežje življenjske šole in zdi se nam da lekcij kar ne bo konca. Kako le, ko pa poleg svojih podzavestnih napačnih prepričanj gojimo še vrsto drugih, ki niso naša, ampak smo jih nekako vzele za svoje. Vsak odnos je zrcalo odnosa do nas samih, zato ne kritizirajte svojih moških, oni so namreč rezultat nas samih.

In kako priti do občutka enakovrednosti? 

Prvo moramo zgladiti in polepšati odnose v primarni družini, predvsem do naših staršev. Jih sprejeti takšne kot so, odpuščati ali preprosto, razumeti. Vse travme iz otroštva, ki se dotikajo slabe samopodobe, ne-občutka varnosti in podobno moramo ozavestiti in počistiti iz našega biopolja. Za ženske je izredno pomemben odnos do očeta in obratno, odnos očeta do Ženske – tiste, ki je bila nekoč mala punčka, tiste, ko je z občudovanjem gledala svojega očeta, stegovala roke proti njemu, si želela biti njegove princesa in čutiti njegovo ljubezen. Vse, kar niste dobili kot otrok, morate najti v sebi ali preko ljubezni do svojih otrok. Na koncu nam ostane tudi dober terapevt, ki vam lahko, preko različnih tehnik, izredno pomaga.

Nato ozaveščajte vzorce vaših mam, babic in vseh prednikov. Pomečite vse, kar ne potrebujete več, v sveti ogenj…kot da bi metali iz sebe vlažne plasti obleke….plast za plast se vse lepo počisti.

Kolektivna zavest Slovenk je polna besed zatiranj, spolnih zlorab, trpinčenja in garanja,…kaj vse ste prejeli od družbe, prostora, zgodovine, velikih figur in kulture? Že naša literatura nam veliko pove kaj vse nosimo v sebi. Ozavestite in očistite vse, ovirajo vas.

Na koncu pa se vprašajte kakšen je vaš odnos do moških? Gojite lepe občutke do njih, jih znate ljubiti in sprejemati? V teh vprašanjih se skriva moč vaše enakovrednosti, kajti moški se mora čutiti spoštovan.

Tako kot se ženska mora počutiti ljubljena, tako se mora moški počutiti spoštovan. Pri ženskah opažam veliko kolektivne jeze do moških, kot nosilci vseh grdot, ki so bile storjeni Ženski. Drage moje Dame, čas je da pozabimo na to, da zavzamemo nazaj svoj prostor, ki nam pripada, brez da kogarkoli krivimo, z ljubeznijo hodimo na svoja mesta. Ena za druga….

…in ko bomo pozdravile svoje duše in se osvobodile, se bomo počutile enakovredne in bomo prav tako znale spoštovati svoje Moške in prišlo bo do vzajemne sprejetosti in brezpogojne ljubezni.

Naj torej vladata spoštovanje in ljubezen,
Urška <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *