Čas je da poskrbiš za sebe

Energije nas bodo letos maksimalno podprle na poti do sebe. Nekaj malega retrogradnega delovanja bo, ampak nič v primerjavi z lanskim letom. Še globje gremo letos, še bolj v svoje vode, še bolj nazaj k našemu Božanskemu dušnemu načrtu.

Kaj nas še loči od njega? Marsikaj najbrž, vsak ima svoje razloge – blokade. To vam razkrijejo dušni, akaški in tudi angelski zapisi.

Ampak prej kot karkoli drugega, moramo znati poskrbeti za sebe. Ženske smo vajene skrbi za druge, skozi svojo materinsko ljubezen smo vedno na preži. Ker pa ne znamo prvo poskrbeti zase, pridemo izčrpane in prazne in sebi (niti drugim) tako ne moremo dati ničesar – upam, da včasih vsaj nujno potreben počitek.

V tem letu ne bo šlo brez tega! Brez tega, da sebe postavimo na prvo mesto. Ko znamo dobro poskrbeti zase, postaviti zdrave meje, delujemo v sebi, v vsej svoji polnosti. Ostajamo polne za druge in nikoli se ne izčrpamo. Dobro vemo kdaj je čas za rekreacijo, meditacijo, kdaj čas za dobro knjigo na kavču. Drugi nas lahko čudno gledajo, ampak, glej in se uči, investiram vase. To je zares pomembno.

Kako se lahko tega naučimo?

  • Kot prvo moramo vso pozornost usmerjati vase in v svoje občutke. V vsakem primeru se vprašamo, kako bi delovala, če bi se imela maksimalno rada? Kaj bi naredila v tem trenutku? Hiša ne bo zamerila prahu in otroci morajo razumeti, da je pomembno skrbeti zase. Kakšen zgled ste drage mame svojim otrokom, če ste vedno utrujene, nervozne in naveličane vsega?
  • Opazujte se v vsakem trenutku. Kako reagirate na kritike? Vas drugi želijo podrediti? Kaj vam želijo s tem povedati?

Kakšni so vaši odnosi v službi? Vas spoštujejo?

Kakšen odnos imajo do vas vaši otroci?

In kako premagujete ovire v partnerstvu?

Tukaj tiči veliko odgovorov, ki vam lahko pomagajo razumeti kje še vedno niste v svoji energiji, kje se podrejate ali kaj delate narobe. S tem načinom delovanja boš skozi čas dojel kaj kali tvoj notranji mir, kje se še razburjaš oziroma po domače – kaj te vrže iz tira, ven iz sebe.

  • Tvoj notranji mir je bistven zato, da v trenutkih, ko se okoli tebe podira cel svet, ko ti gre res vse narobe, ti ostaneš v točki, ko veš, da bo kljub vsemu, vse OK.

Ko pišem dušne zapise se vedno dotaknem točke notranjega miru. Označim osebo na tej točki od lestvice 1-10 in ljudje se po navadi gibljejo na točki okoli 5, 6 stopnje. Starejši ljudje so na višji točki, mlajši na nižji, kar je seveda povezano z izkušnjami, ampak ali ne bi bilo lepo doseči DESETKO, ko si mlad in poln energije in tako ustvariti svoj svet, kjer je vse tako kot želi tvoje srce.

Odnosi ti kažejo tvoj notranji mir. Sploh otroci in partner, o tem sem že veliko pisala. Dejansko se v vsakem našem trenutku vidi kje smo….lahko gledamo film ali beremo novico pa začutimo tisto ščemenje v pljučih pri srcu…nekaj se nas je dotaknilo tako močno, da začutimo neprijetnost ali postanemo nervozni. Zakaj je do tega prišlo? Ker imamo to v sebi – novica ali odlomek iz filma nas je samo spomnil na to in nam v danem trenutku ojačal emocije, ki jih nosimo znotraj sebe.

Poskusimo se takrat vprašati kje nosimo to, od koga imamo to ali kaj se nam je takega zgodilo? Večje travme seveda ne boste morali reševati na tak način (skrite v podzavesti niti ne vemo, da jih imamo), ampak ko ste že na določeni višji točki zavedanja lahko veliko stvari rešite sami z ozaveščanjem preko dogodkov, odnosov,…

Moramo se znati poslušati. Ko se naučimo poslušati sebe, znamo poslušati tudi svoje bližnje (pri otrocih je to nujno!!). Nenazadnje je grda beseda, ki leti k nam posledica neke stiske. Ko se žena ne čuti ljubljene, napada, ko se mož ne čuti spoštovan se umika in zapira vase in ko otroci delujejo preko notranje stiske izgleda, da je domačo hišo ujel orkan. In vse je del nas, vse je tudi v nas in zato je prav, da skozi poslušanje pomagate drugim in v stiskah tako razumete kako delovati naprej. Kot da imate doma najboljšega družinskega terapevta – SEBE.

Delujte z ljubeznijo v teh trenutkih, predihajte strah, pomečite ga v ogenj in skozi notranji mir počasi in ljubeznivo rešujte situacije. Vsi vam bodo hvaležni za to in stisk bo skozi čas vedno manj. Kar pa tudi pomeni, da bo več časa za VAS.

Vidite, lahko je izstopiti iz začaranega kroga!

ZAVEDANJE je bistveno, kot POSLUŠANJE (sebe in drugih).

Zato delajte na tem, da skozi zavedanje in poslušanje sebe postavite na prvo mesto. Srečni starši, srečni otroci. Srečna žena, srečni mož 😉

Urška

 

 

 

 

 

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *