13 kategorij iz knjige življenja

Januarja ostajamo v energijah lanskega leta, je pa prav, da se pripravimo na novo leto, nove cilje in nove zmage. Pustimo zaobljube, samo postavimo si cilje, jasno napisane cilje, ki nam bodo pomagali na poti do naših sanj. Za vas sem pripravila listo kategorij iz knjige življenja za katere lahko trdim, da jim je pametno slediti, zato se kar po vrsti posvetite prav vsaki.

Katere so torej tiste stvari v naših življenjih na katere moramo biti še posebej pozorni?

  1. Zdravje in rekreacija: Saj poznate navade uspešnih ljudi, ki svojemu telesu vsak dan namenijo nekaj pozornosti? Ne bom izgubljala besed – reden šport (pazi, vsak dan) in zdrava prehrana – tisto kar telo zares potrebuje. Antioksidanti in proteini, omejite ogljikove hidrate. Četudi…veste kaj pravim sama….raje 8 kilometrov teka vsak dan kot zatiranje želje po hrani. Naj bo torej kompromis: tek in čokolada 😉
  2. Intelektualno življenje: ljudje hodijo v službo, popoldne se ukvarjajo z otroci, na sebe in na svoje učenje pa pozabijo. Zapomnite si nekaj, učenje je najbolj pomemben del vašega vsakdana. Če torej nimate razgibane službe, kjer lahko napredujete v vašem znanju, to nujno potrebujete vnesti v vaš vsakdan. Namesto televizije zvečer dobro knjigo! Življenje je eno samo učenje in prav je tako. Telovadbo potrebujejo tudi vaši možgani. Input je učenje, output je razmišljanje –> navade –>karakter,…usoda!
  3. Emocionalno življenje: poskrbite za kvalitetne emocije! Čisto vsaka emocija ima svoj recept – vsak izvor! Očistite se vseh emocij negativnega predznaka, ki vibrirajo nizko (strah, jeza, občutek krivde, zamere,…) in se napolnite s tistimi, ki vibrirajo visoko – ljubezen, radost, sreča, hvaležnost,… Kako pa najbrž že dobro veste, če berete moje bloge 😉
  4. Poskrbite za karakter! Karakter kontrolira vse! Morate si postaviti cilje v karakterju. Vaša osebnost mora sijati v vašem življenju, kar oblikuje vaše navade in tudi vpliva na vašo usodo. Kakšna je torej vaša želena osebnost? Kakšen človek bi želeli postati? Sebe sem preoblikovala v notranje mirno, trmasto, ljubeznivo in odprto osebo. Ne, nisem bila taka 5 let nazaj. Ko sem očistila slabe emocije sem se napolnila s pozitivnimi in vse to je vplivalo tudi na mojo osebnost. Postala sem zaupljiva, radostna, ljubeča, pozitivna in marljiva oseba.
  5. Duhovnost: Duhovnost je življenje na Zemlji. Človek v nekaj mora verjeti! Duhovnost je torej tisto v kar verjameš, tvoja resnica. Ta tvoja resnica potem oblikuje način tvojega življenja – pogled na življenje. Večina zemeljskih ljudi vodi želja po materialnostih, nekateri pa dobro vedo, da je to pogubno, saj mora biti ravnovesje med materialnim in duhovnim. V vsaki celici mora biti to ravnovesje. Moramo imeti zdrave materialne želje (kar pomeni da radi živimo) in notranje ravnovesje do lastnih resnic.
  6. Živeti zavestno! Vsak posameznik mora imeti življenjsko vizijo – opredeljeno kaj so tvoje vrednote, katere so tvoje želje, cilji, prioritete, kaj si resnično in srčno želiš, da se uresniči, da manifestiraš. Treba je paziti na naše misli, dejanja in na to kam usmerjamo našo pozornost. Če usmerjamo pozornost na tisto, kar si ne želimo, bomo imeli še več tega in obratno. Za vse svoje odločitve moramo kot prvo prevzeti odgovornost, odpustiti sebi in drugim in začeti na novo – z novimi cilji pozitivno naprej. Zavedati se trenutka, živeti odgovorno in spoštljivo do vseh bitij.

Naslednji trije cilji se usmerjajo na razmerje, partnerski odnos.

7. Ljubezenski odnos: Tukaj delajte na popolni predaji, na tem, da ljubezen in partnerski odnos postavite na prvo mesto. Zdrav partnerski odnos (ki seveda bazira na primarnem odnosu do staršev in vsem, kar je vmes) je baza uspeha! Vključite skupne navade, rituale povezovanja, izpilita komunikacijo, pojdite večkrat na zmenek, vsaj enkrat na leto na daljše potovanje brez otrok, napišita si vizije skupnega življenja in izberita skupne cilje! Ne pozabite (sama se večkrat) – otroci bodo kmalu odšli, ostali boste s svojim partnerjem sami – kako boste to preživeli????

8. Starševstvo: pravo starševstvo je odgovorno starševstvo. O tem sem že veliko pisala!

9. Socialno življenje z ožjo družino: Poskrbite za dobre odnose znotraj vaše ožje družine. Delajte na vaših emocijah in ne bežite stran. Vse kar ne boste rešili z vašo primarno družino boste morali s partnerjem ali kasneje z otroci. Ne odlašajte, emocije vas čakajo 😉

Naslednja dva cilja se dotikata posla in financ. Tukaj se gre za obilje, ki pomeni dobri odnosi znotraj dela, ki funkcionira in prinaša zaslužek, kar niso mačje solze.

10. Delo – kaj si srčno želite početi? Ste voditelj ali nekdo, ki pridno sledi drugim? Želite biti samostojni podjetnik? Imate jasno vizijo kam vas pelje vaša pot? Napišite jasno vaše cilje, pomembno je da napredujete in se ne ustavite v neki službi, ki vam ne omogoča osebnega razvoja. Poskrbite, da se vedno kaj novega naučite. Si tvoje delo!

11. Finance – vse blokade v prvi čakri so povezane z denarjem. Dokler torej niste konkretno prizemljeni in očiščeni vseh slabih emocij in imate poleg vsega še napačen odnos do denarja…vam finance ne bodo štimale. Ne boste zmogli manifestirati vaših sanj in tudi obilja ne bo. Obilje pride, ko živimo svoj namen skozi osebni razvoj in pomoč drugim.

Zadnji dve kategoriji vozita v smeri kvalitete življenja in življenjske vizije:

12. Kvaliteta življenja: Če ste uredili vse prejšnje kategorije bi morala biti vaša kvaliteta življenja nadpovprečna. Kljub delu, velikim prihodkom, veliki družini, skrbi zase in za vaše zdravje imate še vedno čas za ljubljeno osebo in ostale bližnje. Imate materialne stvari, ki vam dajejo zadovoljstvo, lepo hišo, dodatne izkušnje dobite skozi potovanja, življenje je za vas ena sama nagrada. <3

13. Življenjska vizija združuje neodvisnost in avtonomnost. Biti v svoji energiji, neodvisen do sistema in drugih, živeti sebe. Do tega vas pripeljejo vaše zdrave navade in spoštljiv odnos do vsega kar obstaja. Življenje je na sama šola in ko združimo skupaj vse kategorije in jih uspešno vodimo živimo življenje, ki nam je bilo namenjeno. Vsak lahko pride do te točke. Pogumno zavihajmo rokave in veselo na delo. To leto nas podpira na poti do sebe, izkoristimo ga!

BAZA VAŠEGA USPEGA NA VSEH PODROČJIH SO VAŠE EMOCIJE, upam, da vam je to sedaj že jasno. 

Za vas iz srca,

Urška

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *