Sveta menstruacija

Draga moja, če še nisi ozavestila svetost tvojega ciklusa, je danes čas, da ga ozavestiva skupaj. Tvoji ženski organi (maternica, mehur, jajčniki, spolovila,…) so tvoj sveti prostor. Preko tega prostora ustvarjaš, se povezuješ s svojo pravo naravo in čistiš.

Boleča menstruacija je znak zatrte ženskosti, prvinskosti, znak ločenosti od tega kar si. Moje menstruacije so ritual čiščenja, ki ga izkoristim do polnosti. Vsake sem zelo vesela, saj dobro vem, da iz mene izpušča delček občutka zatrtosti, delček ubite čarovnice, mame, ki je izgubila svoje otroke, Ženske, ki ji niso pustila, da bi bila kar je, da bi svetu dala, kar nosi v sebi….predvsem pa Ženske, ki tisočletja ni smela biti to kar je.

Danes sem svobodna, skoraj v polnosti svobodna. Danes si dovolim, ker ponovno zaupam vase, ker sama sebi dovolim, ker se upiram tistim, ki bi me radi spet zatrli in na koncu….ker se znam postaviti za sebe in za svoje želje. Preprosto povedano, ker vem kaj hočem in vem kam me pelje moja pot.

Bolečine med menstruacijo (prva dva dneva) izpušča iz mojih ženskih organov vse, kar ni ljubezen. Boleče spolovilo, bolečina v jajčnikih in križu…in potreba po miru in počitku.

Moje menstruacije imam vedno na polno luno, zato ritual čiščenja povežem z močjo lune. Tako močna je, tako veliko nam pomaga. vedno se povezujemo z Zemljo in Soncem, na luno pa pozabimo. Še danes za trenutek zamiži in se poveži z njeno energijo. Luna te čisti in zdravi, ko sveti skozi tebe in te polni z močjo in magijo. Naj posveti v tvoje tretje oko, skozi usta, grla, do srca. Naj čisti kanale komuniacije in avtentičnosti. Luna podpira tebe v svoji prvinskosti.

Ženske smo vse zelo povezane z luno, tudi čutimo jo več. In tudi PMS ni noben izgovor, kot pravi zelo rad moj dragi, ampak priprava na čiščenje – želja po miru, sprejemanju, tišini, želja po tem, da se nekako umakneš, da lahko skozi ritual očistiš vse, kar ni Ženska v tebi in se enostavno na novo napolniš.

Opažam, da se menstruacija časti vedno bolj. Nekateri rituali spuščanja krvi v Zemljo sicer niso v mojem stilu, ampak vedno si rečem, zakaj pa ne. Vesela pa sem, da se o tem vedno več govori. Še vedno pa je veliko moških, ki o tem ne vejo ničesar. No, saj se bodo naučili preko svojih malih ženskic, saj jih že pridno učijo.

Ne glede na vse pa opažam, da je krvi vedno manj v času menstruacije. Seveda, vedno bolj se čistim. Če bi se prehranjevala izključno z živo hrano in iz sebe očistila vse negativnosti (kolektivna zavest, strahovi, jeza,…) pa verjamem, da bi se lahko od menstruacije tudi poslovila, ker bi ne imela več svojega namena. Čas čiščenje, ki je včasih trajal po štiri dni, je danes krajši za en dan, včasih tudi dva.

Kot pa že vemo je v tem času pomembno, da se negujete, da ste nežne do sebe in da menstruaciji jasno date namen – očisti moje telo vseh starih ran, globokih bolečin in trpljenja, ki so se prinašala iz roda v rod. Naše babice teh priložnosti največkrat niso dobile, me pa imamo vso svobodo in pravico, da negativnosti ne predamo našim potomkam. Ne samo svobodo in pravico, čutim, da je tukaj zadaj velika dolžnost. Razumeti moramo, da vse hranimo v sebi, v svojih ženskih organih (vključimo še prsa, ki so povezana s srcem) in da vse ostaja v naših telesih kot zastala, stara energija, ki nas blokira.

Kako se čisti stara energija: 1. s čiščenjem napačnih prepričanj glede Žensk in vloge žensk v spolnosti, družbi,…(če katera čuti tukaj pritisk naj mi piše za meditacijo “Prižgi svojo Žensko”, ki te bo očistila napačnih prepričanj, dvigala tvojo kundalini in te napolnila z vibracijo Boginje. Sama sem na začetku čutila veliko žalost glede teh prepričanj – vse sem zadrževala v trebuhu in v srcu, sedmi dan poslušanja pa sem čutila veliko olajšanje in ne duha ne sluha o žalosti). 2. z ozaveščanjem preteklosti in prejšnjih življenj (zatiranje ženske energije, intuicije,…), 3. z razumevanjem naše vloge v primarni družini (odnos oče mama, odnos ti in oče, mama, brat…) 4. razumevanje karme – vse te je pripeljalo do te točke, kjer si danes. Vse, kar se ti je zgodilo je imelo namen in ima še danes svoj namen. 5. podpiranje drugih Žensk – ženska družba je kot balzam za naše duše, še posebej, ko čutiš neko povezanost, sestrstvo in ljubezen, podporo – na žalost danes večina žensk tega še ni razumelo in raje tekmuje in ljubosumno zavija z očmi – amen. 6. z ljubeznijo do sebe – draga ženska, čudovita si. Ko se boš začela zavedati svoje moči in vloge v družbi, se boš vzljubila. 7. Ljubezen do prednic – razumevanje delovanja naših mam in babic in hvaležnost, da so zdržale in preživele. Brez njih ne bi bilo nas. 8. Pomik zavesti v srce – to je ženska energija delovanja – skozi srce in intuicijo – povežite ta dva kanala, prosite luno za pomoč – draga luna, prečisti mi kanal tretje oko in srce, vizualiziraš to čiščenje in se zahvališ. 9. Prisotnost – ko smo prisotni, nismo v preteklosti, ne v prihodnosti. S to prisotnostjo dejansko brišemo vse naše rane. 10. …

Kot mama dveh sinov pa čutim veliko poslanstvo predaje znanj o Ženski svojima otrokoma. Še vedno kdaj slišita, da smo Ženske zakomplicirane, da je nemogoče, da bi jih lahko moški razumeli, da smo sitne in premalo potrpežljive (kar je daleč od resnice, kot vse ostalo), da smo premalo praktične in da vse zakompliciramo,….in še bi lahko naštevala. Seveda to vse prihaja od ust tistih, ki ne razumejo Ženske narave in nimajo niti namena je razumeti.

Moj prvi sin pravi, da se ne bo nikoli poročil, da pač ne rabi komplicirati. Moj šestletnik pa ženske obožuje. Prav on je tisti, ki mi govori vse tisto, kar želim slišati, še bolj, kar potrebujem slišati. On je moj božanski kanal za “pocukrane” besede, ki jih kar požiram, kot so….ti si najlepša, ti si moj angel, ti si boginja, jest te ljubim, ti boš vedno moja kraljica,…in včeraj me “šarmersko” pogleda in mi reče, precej prepričan: “Veš, midva sva zaljubljena!”

Ja, vedno sem si želela punčke, ampak danes vem kako zelo sem potrebovala razumeti ta moški božanski princip….in res, poslali so mi dva fantka. Koliko je nežnosti v tem, lepote in ljubezni. Zaljubljena sem v ta princip, kot sem zaljubljena v ženskega. Počasi začenjam razumeti ta princip v potankost in ko se poglobiš vanj vidiš lahko samo lepo. Vsaki želim to razumevanje, sam bodo naši odnosi tako lepši in lažji.

Verjamem pa, da bo prišel čas, ko se bomo medsebojno popolnoma razumeli in častili. Jaz predstavljam ženski božanski princip, ti dragi moški pa moškega. Jaa, različni smo si, yin in yang, skupaj pa se dopolnjujemo, vedno in povsod.

Dragi moški, nauči se kaj o ženski…in draga ženska, nauči se kaj od moškega, saj se vendar ves čas učimo drug ob drugem, če si to dovolimo. <3

Ritual ob menstruaciji:

  1. Hvaležnost, da si jo dobila (uravnava tvoje hormone in cikle, omogoča ti rojevanje, čisti, itd…)
  2. daješ namen – očisti moje telo vseh zastaranih energij in napačnih prepričanj
  3. povezovanje z luno (ne glede na cikel) – luno pokličeš pred seboj, naj sveti skozi tebe, predaš ji vse, kar te teži, jo prosiš za pomoč. Naj še dodatno osvetljuje tvoj trebuh in tvoja prsa. Naj očisti vse, kar ni ljubezen, sprejemanje, srčnost in sočutje.
  4. božanje, nežnost do sebe, čas zate. Nežna glasba, prijetna knjiga,..
  5. krvi pustiš, da zapusti tvoje telo v vsej veličini…priporočam bombažne vložke, ki jih lahko opereš ali menstrualno čašico (zelo je praktična), ker nič ne ostane v tebi, prav tako deluješ ekološko in naravi prijazno.

https://lalicup.si/ – menstrualna skodelica

https://pleniceracman.si/prodajni_program/izdelki_za_menstruacijo/ – bombažni vložki in ostalo

No, drage moje dame, toliko zaenkrat. Bodite ponosne, da ste Ženske in predvsem vesele, da ste se kot Ženske rodile prav v tem obdobju, v tem stoletju. Če marsikdo še vedno spada kako stoletje nazaj, smo me tukaj zato, da pokažemo svojo moč in se ne skrivamo več. Pokaži kdo si, neguj svojo naravo in vse kar si – od krvi do moči. 😉

Urška <3

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *